Boka kurs idag!

TID & PLATS

Heldagskurs

09:00 – 16:00

Registrering: 08.45

Stockholm

9 nov (Fullsatt)

21 nov (Fullsatt)

30 nov (Fullsatt)

14 dec (Fullsatt)

6 feb

Göteborg

14 nov (Fullsatt)

5 dec (Fullsatt)

31 jan

Malmö

7 nov (Fullsatt)

7 dec

25 jan

 

Fika, lunch och eftermiddagsfika samt kursmaterial ingår.  Ta gärna med egen dator så att du kan vara med på praktiska övningar under dagen.

Pris: 6 900 kr exkl. moms

 

 

 

 

Dataskyddsförordningen kommer påverka alla branscher, företag, föreningar och organisationer som hanterar personuppgifter.

Den nya dataskyddsförordningen är den största förändringen för företag vad gäller hantering av personuppgifter och dataskydd sedan personuppgiftslagen infördes.

Alla företag och organisationer ansvarar för att dataskyddsförordningen följs, annars finns risk för sanktionsavgifter. Det gäller såväl personuppgiftsbiträden (leverantörer) som personuppgiftsansvariga (kunder). Företaget måste kunna visa att man har full kontroll över sin personuppgiftshantering

Vår utbildning uppdaterar dig i det nya regelverket, reder ut begreppen och hjälper dig med förberedelserna. Ta steget från teori till praktik och få relevant hands-on kunskap som du direkt kan omsätta i ditt arbete.

 

”Troligtvis din viktigaste investering under 2017”

 

Vad innebär den nya förordningen

EU:s nya dataskyddsförordning ”General Data Protection Regulation”, GDPR, kommer att träda i kraft den 25.e maj 2018. Det innebär bland annat hårdare krav på hur ni som företag hanterar personuppgifter. Det ställs nya krav på nya rutiner och processer för en säker hantering av register samt krav på ansvarig.

Den nya dataskyddsförordningen gäller för alla personuppgifter som hanteras i ett företag, myndighet eller organisation. Det kan gälla allt från ett namn eller ett foto av en kund, till en uppgift om sjukfrånvaro hos en anställd..

 

Kursinnehåll

Utbildningen varvar föreläsning, diskussionsfrågor, övningar och konkreta case.

Under heldagsutbildningen kommer vi bland annat att gå igenom följande:

– Översiktlig genomgång av dataskyddsförordningen
– Vad är en personuppgift?
– Hur behandlar jag personuppgifter?
– Hur informerar jag rätt vid profilering?
– Vad innebär ”rätten att bli glömd”?
– Hur hanterar jag ett integritetsintrång?
– Vad gäller vid överföring till tredje land?
– Vad har jag för skyldigheter?
– Vad menas med ”Privacy by Design”?
– Hur gör jag en konsekvensanalys?
– Behöver jag ett dataskyddsombud?
– Handlingsplan

 

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till alla som behöver förstå hur man får använda personuppgifter. VD, ledningsgrupp, IT-ansvarig, projektledare, systemutvecklare, kravställare m.fl. Även rektor och föreningsansvarig är en viktig målgrupp.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Jag ger kursen 5 av 5 möjliga. Mycket bra föreläsare. En relevant genomgång av GDPR. Gruppen var bra sammansatt av företag med liknande behov vilket gjorde frågorna relevanta. ”
Daniel Fridhed, Swedish Care AB

 

Våra utbildare är jurister med specialisering mot GDPR och är alla del av Sällberg & Co som är en affärsjuridisk byrå med 100 % fokus på GDPR. Kontakt: Aron Klingberg, Associate, 070-308 26 76, aron.klingberg@sallbergco.se

Daniel Sällberg

Emma Svärd

Aron Klingberg



Anmälningsformulär

Grundkurs - Nya dataskyddsförordningen (GDPR)

OBS! Det tar några sekunder för formuläret att skickas – V.v. ha tålamod!
Faktura för din kurs kommer från OMMH Scandinavia AB till den e-post du uppgett vid anmälan.

GDPR Hero

 

Alla som går vår kurs får dessutom 6 månaders gratis tillgång
till det webbaserade verktyget GDPR Hero